
Чіпси з лавашу
Чіпси були відомими до 1921 року тільки на території США, хоча їх історія почалася в 1853 році, коли незадоволений клієнт ресторану Moon's Lake Lodge 3 рази просив переробити його картоплю, бо вона була недостатньо тонко нарізана. Повар на зло відвідувачеві нарізав картоплю максимально тонко, і тільки тоді клієнт, який виявився хорошим підприємцем, залишився задоволеним. Більше того, ідея тонкої смаженої картоплі настільки сподобалася підприємцю, що він зробив її фірмовою стравою цього ресторану. До 1940 року чіпси вироблялися без приправ, потім невелика ірландська компанія вирішила зайнятися виробництвом чіпсів зі смаковими добавками і приправами. Зараз же можна знайти безліч чіпсів різної форми і з різними смаками. Ми ж пропонуємо приготувати чіпси з лаваша, які виходять набагато здоровішими, а головне - незвичними!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лаваш 300г
2 шт.
Кріп 70г
30 г.
Часник Iberica зубчики 100г
2 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
80 г.
Етапи приготування
01
Дрібно порізати свіжий ароматний кріп, видавити часник, посолити, поперчити, налити оливкову олію, перемішати. Змастити лаваш приготованою сумішшю.
02
Можна змастити майонез із часником, чіпси будуть смачніші та калорійніші. Деко нічим не змащувати.
03
Викласти на деко чіпси в розігріту до 190˚С духовку на 5-7 хвилин, поглядаючи, щоб не перестаратися, оскільки все готується дуже швидко. Зачекати поки готові чіпси охолонуть.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів