Люля-кебаб з яловичини - Image

Люля-кебаб з яловичини

Кількість порцій: 8Час приготування: 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Люля-кебаб (національне блюдо кавказців) став улюбленим гостем з гірського Кавказу. І не так давно став улюбленим і у нас в країні. Як відомо, цю страву готують з баранини, але ми вирішили відійти від загальнонаціональної традиції східних країн і зробити його на основі яловичини. Вона не така дорога як баранина, і смак у неї ніжніший і соковитіший. Що стосується приправ, то краще використовувати натуральні, для надання приємного аромату. Особливість приготування рецепту - ретельно вимісити м'ясний фарш. Готуються східні "котлети" дуже швидко, а особливо на відкритому вогні. Свіже повітря і смачна їжа - справжнє подвійне задоволення!

Інгредієнти

Фарш з яловичини

1 кг.

Цибуля

1 шт.

Часник

1 шт.

Петрушка

пучок

Кріп

пучок

Кінза

за смаком

Сіль

за смаком

Олія соняшникова

1 ст. л.

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

Спершу очистити від лушпиння цибулю та часник. Нарізати їх ножем, цей же крок виконати з петрушкою і кропом.

02

У готовий фарш додати нарізані раніше інгредієнти. Також можна підсипати кінзу, і ретельно все перемішати. Відбити фарш, що утворився, до тих пір, доки він не стане липким. Потім помістити його у холодильник на хвилин 30.

03

Змастити руки рослинною олією і приступити до формування люля-кебаба. Для цього взяти фарш і сформувати з нього щільні ковбаски (розмір вибрати за бажанням), добре притискаючи до дерев'яних шампурів (якщо готувати на мангалі, тоді можна використовувати металеві шампури).

04

Тим часом розігріти духовку до 180°C. Деко застелити фольгою, укласти охолоджені ковбаски і готувати хвилин 15 з одного і з іншого боку. Якщо готувати на мангалі - обов'язково на розжареному вугіллі, і постійно перевертати інтервалом по 10 секунд.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв

Люля-кебаб з яловичини – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua