Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Крем-суп з брокколі і блакитного сиру
Крем-суп з брокколі і блакитного сиру

Крем-суп з брокколі і блакитного сиру

До вашої уваги представлений вишуканий французький суп. Його особливістю є ніжний вершковий смак, а також ідеальне поєднання брокколі та сиру з благородною цвіллю. Далеко не всі довіряють блакитним сирам, вважаючи їх не свіжими або шкідливими. Так, легенда походження цього виду сиру дійсно говорить про його несвіжість. Молодий пастух забув у печері свій обід (хліб з сиром), і, повернувшись туди через кілька тижнів, виявив, що сир, звісно, покрився цвіллю. Але аромат сиру привабив юнака і той спробував шматочок зіпсованого сиру. На диво сир мав неймовірно приємний смак і він негайно розповів про це своїм батькам-сироварам. На скільки це правда, звичайно, не відомо, але сир припав до душі гурманам з усього світу.

Кількість порцій 5
Час приготування 50 хв

  1. 1. Масло вершкове — 20 г
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 100 г
  3. 3. Брокколі — 400 г
  4. 4. Молоко — 750 мл
  5. 5. Вершки — 250 мл
  6. 6. Сир блакитний — 100 г
  7. 7. Часник — 10 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Брокколі помити і розібрати на суцвіття. Цибулю і часник очистити від лушпиння, нарізати дрібними кубиками. Розтопити вершкове масло в каструлі або глибокій сковороді і смажити цибулю близько 3 хвилин, потім додати часник і смажити ще близько хвилини. Додати в каструлю брокколі і молоко. Тушкувати на середньому вогні близько 30 хвилин.

  2. Блакитний сир (сир з цвіллю або брі) нарізати кубиками. По закінченню часу тушкування додати вершки, ¾ сиру, за смаком сіль і перець. Варити ще 10 хвилин, а потім подрібнити блендером до стану пюре. Подавати, прикрасивши вершками і рештою сиру.