
Кошики з фореллю і шпинатом
Кулінарні книги світу пропонують безліч різних способів приготування форелі. Кошики з фореллю і шпинатом - оригінальна і дуже смачна закуска, яка стане прикрасою для будь-якого святкового столу. Хоча на перший погляд блюдо і здається складним, готувати його досить легко. Ідеальне поєднання шпинату з червоною рибою, а також вершкового соусу з сиром роблять начинку соковитою і надзвичайно ніжною. Самі ж кошики виходять незвичайно ароматними з багатим насиченим смаком.
Інгредієнти
Стейк форелі
1 шт.
Заморожений шпинат
300 г.
Яйця
2 шт.
Вершки 10-20%
150 г.
Сир
100 г.
Мускатний горіх
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Вершкове масло
100 г.
Борошно
200 г.
Холодна вода
5 ст. л.
Етапи приготування
01
Розморозити шпинат і як слід віджати в ситі до утворення щільної грудки.
02
Борошно висипати на дошку, додати дрібку солі, покласти шматок масла з холодильника. Посікти масло ножем, перемішуючи шматочки з борошном, поки не утворяться крихти завбільшки з горошину, висипати в миску.
03
Додати холодну воду і замісити тісто, яке скачати в кулю.
04
На дно формочок для випічки з фігурними краями викласти по невеликому шматочку тіста і руками розподілити його по поверхні форми у вигляді кошика. Поставити форми в холодильник.
05
Приготувати заливку, для цього яйця змішати з вершками, додати мускат, шпинат і натертий на дрібній тертці сир, ще раз добре перемішати.
06
Форель відокремити від кісточок і шкіри. Нарізати тонкими смужками.
07
Смужки форелі скрутити невеликими рулетиками.
08
Дістати формочки з холодильника. На дно кожної форми додати по 1,5-2 ст. л. заливки. Зверху викласти рулетик і злегка притиснути його, щоб заливка піднялася до бортиків. При необхідності додати заливки.
09
Помістити формочки в попередньо розігріту до 180°C духовку на 50 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів