
Піцца з темним шоколадом
Хочете здивувати своїх маленьких ласунчиків і побалувати їх чимось смачненьким? Спробуйте приготувати їм незвичайну піцу з темним шоколадом за нашим рецептом. Дуже смачна, з ніжною основою і м'яким прошарком сиру, з яскраво вираженим смаком шоколаду і хрусткими шматочками горіхів - така піца зникає зі столу в одну мить. До того ж вона ще й надзвичайно корисна. Фісташки містять величезну кількість міді, марганцю і фосфору, а також магнію і калію. Багато в ньому вітаміну Е, а вміст вітаміну В6 вище, ніж у яловиійї печінці. Фундук завдяки високому вмісту калію і кальцію благотворно діє на стінки судин і зміцнює мускулатуру серця, корисний при недокрів'ї. Темний шоколад відмінний антидепресант. Піцца ще й надзвичайно гарна і приваблива на вигляд. Так що готуйте нашу піцу з темним шоколадом і даруйте радість своїм дітям !
Інгредієнти
Молоко
100 г.
Свіжі дріжджі
13 г.
Оливкова олія
20 мл.
Мінеральна вода
100 мл.
Борошно
350 г.
Цукор
50 г.
Сіль
3 г.
Сир Моццарелла
250 г.
Темний шоколад (70%)
200 г.
Сир Маскарпоне
150 г.
Фісташки
30 г.
Фундук
30 г.
Апельсинова цедра
15 г.
Вершкове масло
25 г.
Етапи приготування
01
Приготувати тісто. Підігріти молоко в кастрюлі. Зняти з вогню. Всипати розкришені дріжджі. Влити молоко в чашу кухонного комбайну, додати оливкову олію та воду. Увімкнути комбайн на 15 секунд. Просіяти борошно з сіллю, додати його та цукор до чаші комбайну. Перемішувати до тих пір, поки тісто не перестане прилипати до стінок чашки. Зробити з тіста кулю та покласти до миски. Накрити тканиною. Дати тісту піднятися при кімнатній темипературі. Воно повинне збільшитися в об'ємі вдвічі.
02
Розігріти духовку до 240°С. Розкачати тісто на присипаній борошном дошці в коржик діаметром приблизно 40 см. Змастити деко вершковим маслом. Викласти перепічку на деко та рівномірно наколоти виделкою.
03
Приготувати начинку. Для цього нарізати сир Моццарелла великими шматками. Розкласти їх у формі розетки в 2 см. від країв перепічки. Випікати до готовності.
04
Шоколад подрібнити та розтопити в кастрюлі на водяній бані. Зняти з вогню та ввести в шоколад сир Маскарпоне. Збити отриману масу. Витягнути піцу з духовки та нанести шар шоколаду з сиром Маскарпоне, не доходячи 1 см. до країв. Порубати фісташки та фундук. Посипати піцу різаними горіхами та апельсиновою цедрою. Замість однієї великої піци можна зробити кілька маленьких, та прикрасити їх будь-якими горіхами та цукатами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів