
Грецька картопляна закуска з мигдалем і часником
За своїм звичаєм грецька кухня славиться тим, що використовує у своїх рецептах досить багато овочів, мигдалю і оливок. Дана страва не містить м'яса. Але незважаючи на відсутність у ньому м'ясного білка воно досить поживне і корисне, завдяки вмісту в ньому таких корисних продуктів, як мигдалю, оливкової олії. Про користь картоплі говорити не доводиться, оскільки в українській кухні це основа основ і ми дуже багато про неї знаємо. Таким чином, ансамбль всіх зазначених у рецепті інгредієнтів у своєму з'єднанні дадуть неперевершений результат. І цей результат залишить тільки самі найяскравіші враження у вас.
Інгредієнти
Картопля
340 г.
Мигдаль
50 г.
Сухарі
100 г.
Часник
3 зуб.
Вода
100 мл.
Лимон
40 г.
Олія оливкова
50 мл.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 180°C. Картоплю помити, очистити, нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре.
02
Мигдаль і сухарі викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин і підсмажити. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.
03
У блендері подрібнити сухарі, мигдаль, часник. Додати воду, лимонний сік і сіль. Додати в блендер пюре і оливкову олію. Ще раз подрібнити блендером до однорідної консистенції. Охолодити закуску, подавати з крекерами або чіпсами.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів