
Гарячий свєкольнік
Гарячий свєкольнік - прекрасна альтернатива борщу. Гарячі страви обов'язкові для повноцінного обіду, і ароматний борщ прекрасно для цього підходить. Гарячий свєкольнік один з найбільш корисних рецептів супу, особливо в вегетаріанському варіанті. При ряді захворювань обміну речовин, при дієті для схуднення дуже рекомендується рецепт свєкольніка гарячого з овочами. Приготувати його не складе особливих труднощів, головне - мати необхідні продукти. А до столу для свеєкольніка гарячого подають пампушки з часником. Заправляють гарячий свєкольнік, як і всі супи з буряка, сметаною.
Інгредієнти
Буряк (середній)
2 шт.
Цибуля ріпчаста
1 шт.
Морква
1 шт.
Помідори
2 шт.
Зелень
за смаком
Лавровий лист
2 шт.
Сіль
за смаком
Вода
3,5 л.
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Буряк почистити, розрізати на кілька частин і покласти в каструлю. Залити 2 літри води. Поставити на вогонь і варити до готовності буряка. Буряковий відвар не виливати (він ще стане в нагоді).
02
Остиглий буряк натерти на крупній тертці.
03
Дрібно нарізати цибулю і моркву і обсмажити до м'якості на соняшниковій олії.
04
Очистити помідори від шкірки і натерти на крупній тертці.
05
У глибоку каструлю налити буряковий відвар і ще приблизно півтора літра води. Туди ж додати натертий буряк і смажені цибулю та моркву. Далі кинути лавровий лист, зелень і сіль за смаком. Поставити каструлю на повільний вогонь, накрити кришкою і настоювати ще 20 хвилин.
06
Подавати до столу в гарячому вигляді.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів