
М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками
Терін - страва французької кухні. Зазвичай представляє з себе «буханку» з фаршу, запечену в довгастій керамічній формі. Це дуже смачний запечений паштет, в якому, крім фаршу, є й інші великі шматочки м'яса: свинина з додаванням ніжною курячої печінки, ароматний бекон і фісташки. Відмінно підходить для святкового столу. Його перевага в тому, що його можна приготувати заздалегідь, за пару днів до урочистого заходу. За час, що залишився, він якраз ущільниться, настоїться і придбає потрібний аромат і гармонійний смак. Після урочистого заходу скибочки теріна можна використовувати в різноманітних бутербродах і тостах.
Інгредієнти
Свинина (окіст)
800 г.
Куряча печінка
250 г.
Бекон
150 г.
Цибуля ріпчаста
150 г.
Фісташки
120 г.
Вершки
200 мл.
Яйця
2 шт.
Часник
2 зубчика
Коньяк
2 ст. л.
Вершкове масло
1 ст. л.
Мускатний горіх
1 ч. л.
Чорний мелений перець
1 ч. л.
Cіль
за смаком
Етапи приготування
01
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.
02
Курячу печінку нарізати середніми шматочками.
03
Бекон нарізати дрібними кубиками.
04
На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.
05
Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).
06
Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
07
Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.
08
Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.
09
Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.
10
Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.
11
У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.
12
Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.
13
Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.
14
Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.
15
Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів