
Манник з мигдалем
«Противну» і набридливу ще з дитячих років манну кашу люблять далеко не всі. А от від ароматного свіжоспеченого пирога з манкою навряд чи хтось відмовиться. Манник – домашня, споконвічно російська випічка, яка готується на кефірі (молоці, сметані) з додаванням манної крупи. Тісто для манника повинно трохи настоятися, щоб манка набухла. Легкість рецепта, мінімум витраченого часу і доступні продукти, наявні в арсеналі в кожному будинку, зробили цей швидкий і смачний пиріг паличкою-виручалочкою для сучасних господинь, навіть самих недосвідчених. Пропонований рецепт являє собою повноцінний тортик. Приємний горіховий аромат манника з мигдалем заманить на кухню всіх домочадців, а можливо навіть і сусідів.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Кефір Зарог 2,5% 870г
200 мл.
Крупа манна Терра марка М 800г
200 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Сода харчова 500г
3 г.
Олія соняшникова салатна 500мл
80 мл.
Мигдаль
100 г.
Етапи приготування
01
Манну крупу залити кефіром і дати настоятися близько 60 хвилин. Збити міксером манку з кефіром, яйцем, розм'якшеним маслом, содою і цукром. Мигдаль подрібнити (або взяти мигдальні пластівці).
02
Духовку розігріти до 190°C. Вилити тісто у форму і поставити в духовку на 40 хвилин. Потім дістати, посипати мигдалем (або мигдальними пластівцями) і випікати ще близько 10 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів