
Шоколадний Великодній Пиріг
Раніше паски робили слов'яни на свої традиційні свята. Але з приходом християнства ситуація змінилася, і паска стала головною стравою на святковому столі християн. До великого свята Воскресіння Христового роблять традиційні паски - хліб, яким прийнято виходити з Великого посту. Вони робляться з дріжджового тіста, іноді з додаванням родзинок. Але все одно, на смак паски не надто солодкі. Ми хочемо вам запропонувати ще один варіант паски - це шоколадна паска. Тобто, солодка. Робиться вона схожим способом, тільки з додаванням шоколаду. Така різноманітність обов'язково сподобається вам за святковим столом.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
1500 г.
Дріжджі Львівські Дріжджі пресовані 42г
50 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
8 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
2 стакани
Шоколад молочний Бісквіт-Шоколад Old Collection з лісовим горіхом 32% 200г
100 г.
Ром Pott 54% 0,7л
30 мл.
Вино Bastida Me Gusta червоне 0,75л
півстакана
Панірувальні сухарі Cykoria 200г
півстакана
Цукати асорті
півсклянки
Кориця Еко мелена 20г
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася.
02
Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику.
03
Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.
04
Викласти туди тісто і поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийнятии з форми.
05
Глазур для паски: розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів