
Печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру
Здавалося б, що можна приготувати з картоплі таке вишукане і смачне, але в той же час дуже незвичайне і незабутнє? Відповідь на це запитання дамо ми. На сторінках нашого сайту ви можете ознайомиться з рецептом такої страви, як "печені половинки картоплі з начинкою зі шпинату і сиру". Ця чудова страва може виявитися сьогодні на вашому обідньому столі або прекрасно зійти за вечерю. Цю корисну страву не довго готувати. Вам навіть не потрібно чистити картоплю, а багато ж хто не любить цю справу. Все, що вам потрібно - це всього лише помити картоплю, зробити начинку і відправити фаршировані картоплини в духовку. А вже духовка зробить свою справу. І будьте впевнені, що ви залишитеся задоволені результатом.
Інгредієнти
Картопля
330 г.
Молоко
100 мл.
Сир чеддер
200 г.
Цибуля ріпчаста
50 г.
Шпинат
300 г.
Цибуля зелена
20 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C градусів. Картоплю дуже добре помити, просушити паперовим рушником або серветкою, наколоти виделкою в декількох місцях. Фольгу нарізати на шматки (приблизно 25х25 см.). Загорнути картоплю у фольгу.
02
Покласти картоплю на 60 хвилин у розігріту духовку. По закінченню часу дістати з духовки і охолодити. Розрізати картоплю на половинки, дістати чайною ложкою м'якоть, залишивши краї.
03
Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Шпинат розморозити або (якщо він свіжий) помити і ошпарити окропом. М'якоть картоплі покласти в миску і розім'яти в пюре. Додати до картоплі сир (3/4), шпинат, цибулю, сіль і перець. Все перемішати до однорідного стану.
04
Наповнити начинкою картоплю і посипати сиром, що залишився. Потім поставити картоплю в духовку і залишити на 15 хвилин, сир повинен повністю розплавитися. Подавати гарячим, прикрасивши зеленою цибулею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів