
Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками
Цей десерт дуже незвичайний і простий одночасно і має всі шанси стати улюбленим супер-героєм на вашій кухні. Печені яблука з карамеллю, горіхами, медом і вершками подарують вам не тільки насолоду від їжі, але і заряд енергії і вітамінів. А готувати їх одне задоволення, адже не потрібно бруднити руки в жирні інгредієнти. Ви спокійно можете готувати цей десерт і дивитися фільм у цей же час. Яблука подарують вам хорошу порцію необхідного організму заліза, горіхи зроблять кращою вашу пам'ять, мед зміцнить імунітет, а карамель прикрасить всю цю смакоту. Запечені яблука можуть стати відмінним шкільним обідом для дітей.
Інгредієнти
Яблука
2 шт.
Масло вершкове
10 г.
Цукор
50 г.
Горіхи волоські
50 г.
Вершки 33-35%
50 мл.
Мед
30 г.
Кориця мелена
5 г.
Етапи приготування
01
Духовку розігріти до 200°C градусів. Яблука помити, почистити, видалити серцевину. У сотейнику на повільному вогні розтопити масло, додати чайну ложку цукру, покласти зверху яблука. Готувати близько 3-5 хвилин, а потім покласти сотейник в розігріту духовку на 15 хвилин.
02
У цей час цукор (50 г.) висипати на сковорідку і підігрівати, поки він не почне набувати коричневого кольору. Необхідно весь час помішувати, інакше цукор може підгоріти. Готувати 1-2 хвилини, поки цукор не перетвориться на карамель.
03
Вогонь вимкнути, а до карамелі додати горіхи і відразу ж їх перемішати, щоб усі горішки були вкриті карамеллю. Перекласти карамелізовані горіхи на тарілку і дати охолонути протягом 10 хвилин. Вінчиком змішати вершки з медом, і довести суміш до однорідної консистенції.
04
Викласти яблука на тарілки, полити медовими вершками, посипати невеликою кількістю кориці і в серединки вкласти карамелізовані горіхи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів