В'ялена риба - Image

В'ялена риба

Кількість порцій: 3Час приготування: 3 год 40 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Користь в'яленої риби відома давно. Такий спосіб приготування риби здавна широко поширений в Північних країнах. Справа в тому, що згідно з дослідженнями вчених з Норвегії поліненасичені жирні кислоти омега-3, які є в жирних видах в'яленої риби, в тому числі і сьомги, здатні руйнувати ракові клітини. Таку рибу дуже корисно їсти вагітним. Це допомагає захиститися від депресії під час вагітності і після пологів. І знову ж таки тут, головну роль відіграють жирні кислоти омега-3, які містяться в сьомзі. Жирні кислоти попереджають передчасні пологи. Омега-3 допомагає також боротися зі старінням, покращує стан волосся, нігтів і шкіри.

Інгредієнти

Риба (філе сьомги)

500 г.

Сіль

90 г.

Етапи приготування

01

Спочатку взяти філе риби. Можна також взяти цілу тушку та не розбираючи на філе порізати на шматочки, приблизно 2,5 см товщиною. Теж саме потрібно зробити з філе. Потім викласти рибу у глибокий посуд та засипати сіллю. Приблизно 5-6 столових ложок з гіркою. Далі поставити рибу в холодильник на три доби.

02

Необовязково в процесі соління шматочки перемішувати. Риба вся опиниться в розсоллі і це не залежить від кількості. Після трьох діб рибу промити та залити холодною водою. Через годину воду поміняти, а потім ще раз. В цілому промивати рибу потрібно три рази протягом трьох годин. Відразу потрібно підкреслити, що якщо риби більше двох кілограм, то залишити її потрібно на 4 доби в холодильнику. Та, відповідно, промити її потім 4 рази протягом 4 годин.

03

Підвісити рибу над мийкою. Риба жирна, буде трохи капати жир. Наступного дня можна їсти. А якщо рибу потрібно зробити сухішою, то чекати ще один день, взагалі це справа смаку.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

В'ялена риба – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua