
Шароване шоколадне парфе
Легкий і повітряний, ніжний і вишуканий, спокусливий і ефектний. Ці прекрасні слова в точності описують парфе – традиційний французький холодний десерт, що дуже нагадує домашнє морозиво. З французької назва цієї смакоти перекладається як «бездоганний», «ідеальний», «прекрасний». І не дивно: саме такий у нього смак. Вперше парфе було приготовлено для царської сім'ї Олександра ІІ, який наказав придворним кухарям приготувати корисний, але смачний десерт. Так і з'явилося на світ це дивовижне морозиво, яке до цих пір користується шаленою популярністю у всьому світі. Сьогодні рекомендуємо Вам приготувати і насолодитися шарованим парфе з шоколадом, ваніллю і вершками.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
20 г
Цукор Ваш Цукор 10кг
70 г
Какао-порошок Аромікс 100г
70 г
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
400 мл
Вафлі Бісквіт-Шоколад Шоколад-трюфель 50г
115 г
Масло вершкове домашнє
20 г
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
200 мл
Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г
3 г
Етапи приготування
01
Шоколад нарізати на дрібні шматочки. Змішати крохмаль, 50 г цукру, 50 г какао і трохи солі в каструлі. Поступово додати до суміші молоко, кімнатної температури, довести до кипіння і варити, постійно помішуючи, кілька хвилин.
02
Вимкнути плиту і додати в молочну суміш шоколад і вершкове масло. Все добре перемішати і довести до однорідної консистенції. Перекласти суміш в холодну миску і охолодити, помішуючи.
03
Вершки з цукром, ваніллю і ложкою какао збити до стану міцної піни. У креманку або келих викласти шарами шоколадну масу і збиті вершки. Поставити келихи в холодильник на 20 хвилин. Прикрасити парфе тертим шоколадом і какао.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів