
Португальські вершкові тістечка
Португальські тістечка під назвою pastel de nata надзвичайно популярні не тільки у себе на батьківщині, але й у Канаді, Австралії, Люксембурзі, Франції, США - завдяки іммігрантам з Португалії, які привозили з собою улюблений рецепт. За переказами, ці тістечка винайшли католицькі ченці. Справа в тому, що в Середні століття найбільше яєць вироблялося в монастирських господарствах - білки використовували у виноробстві для виробництва знаменитого порто, а також для накрохмалювання чернечих одягів. А з жовтків - не пропадати ж добру! - монахи навчилися готувати всяку смакоту. Зокрема, і такі чудові тістечка.
Інгредієнти
Борошно
240 г
Вершкове масло
100 г
Сіль
дрібка
Яйця
4 шт.
Цукрова пудра
50 г
Вершки (будь-якої жирності)
350 мл
Цукор
75 г
Ванілін
дрібка
Етапи приготування
01
Борошно (200 г) просійте в широку миску.
02
Додайте сіль і масло і все порубати ножем у дрібну крихту.
03
Влийте 5 ст.л. крижаної води і швидко замісіть м'яке тісто. Скачайте його ковбаскою і розріжте на 6 шматочків.
04
Кожну частину розкачайте в коло і викладіть в порційні формочки для кексів. Поставте на 30 хвилин у холодильник.
05
Тим часом духовку нагрійте до 250°C.
06
Для крему білки відокремте від жовтків (білки нам не знадобляться). Жовтки розітріть в каструльці з цукровою пудрою і рештою борошна.
07
Вершки з цукром і ваніліном доведіть до кипіння. Вершки трохи остудіть і влийте, швидко помішуючи, в жовткову суміш.
08
Коли маса стане однорідною, знову поставте каструльку на повільний вогонь і проваріть до загустіння. Трохи остудіть.
09
Формочки з тістом дістаньте з холодильника і заповніть отриманим кремом на 2/3 висоти. Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 15-20 хвилин.
10
Готові тістечка при подачі можна посипати цукровою пудрою і корицею.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів