
Печиво по-шведськи
Запропоноване печиво - традиційна випічка шведської кухні. Це печиво готують у Швеції на Різдво. До слова, випічка - мабуть, найсмачніше у шведській кухні. Приготувати таку випічку зовсім нескладно. Набір інгредієнтів самий звичайний. На першому етапі приготування в просіяне борошно додають кардамон. Цю пряність дуже часто додають в кондитерські вироби. Пікантність, гострота, пекучість, легкий лимонний відтінок - властивості кардамону, які в цьому рецепті дуже доречні. Ця спеція придасть печиву по-шведськи потрібний ступінь пекучості. Головне, як і завжди з пекучими спеціями, не перестарайтеся з кількістю кардамону, дотримуйтеся зазначених у рецепті пропорцій.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
350 г.
Кардамон Еко 6г
10 г.
Масло вершкове домашнє
150 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Ароматизатор Dr.Oetker Ваніль 8г
5 г.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Лимон
20 г.
Етапи приготування
01
Борошно просіяти, додати кардамон і сіль. Лимон помити, зняти з нього цедру. Розм'якшене (не розтоплене) масло збити з цукром (150 грам) до пишного стану. Додати яйце, цедру і ще раз збити.
02
Додати масляну суміш у борошно з кардамоном і замішати тісто. Розділити тісто на кілька частин і скачати його в «ковбаски». Загорнути ковбаски в харчову плівку і покласти тісто в холодильник на 2 години.
03
Духовку розігріти до 160°C. Дістати тісто, обкатати в цукрі (100 грамах). Нарізати тісто на кружечки (близько 1 см завтовшки). Покласти печиво на деко, застелене пергаментним папером, поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів