
Морквяний кекс
Сьогодні пропонуємо Вам спекти такий незвичайний варіант випічки – морквяний кекс. Чому морквяний? Корисна яскраво помаранчева морква славиться на багатий вміст каротину, необхідного для нашого зору і підтримки імунної системи, а також цілого комплексу вітамінів: А, групи В, С і Е. Цей овоч настільки хороший, що в 1991 році Євросоюз і зокрема Португалія, де дуже люблять готувати морквяний джем, оголосили його фруктом. Ніжне, злегка «мокре» тісто тане в роті, а приємний аромат свіжої випічки порадує всіх домочадців. Тісто можна розливати по порційних формочках, при цьому виходять маленькі кексики, а можна зробити великий сімейний пиріг. Приємного Вам чаювання.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
100 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
10 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
70 мл.
Морква
300 г.
Пудра цукрова Auchan 200г
20 г.
Масло вершкове домашнє
20 г.
Етапи приготування
01
Моркву помити, очистити і натерти на дрібній тертці. Потім подрібнити цю суміш у блендері. Змішати яйця з цукром і збити. Додати до яєчної суміші просіяне борошно.
02
Потім в тісто додати моркву і рослинну олію, довести до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму, поставити в духовку і випікати близько 45-50 хвилин. Готовий кекс посипати цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів