
Теплі мариновані оливки по-французьки
Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.
Інгредієнти
Часник
2 шт.
Олія оливкова
120 мл.
Оцет винний білий
100 мл.
Цибуля-шалот
1 шт.
Цукор коричневий
1 ст. л.
Перець чорний духмяний
0,25 ч. л.
Кориця (паличка)
1 шт.
Лавровий лист
1 шт.
Цедра лимона
1,5 ст. л.
Цедра апельсина
1,5 ст. л.
Оливки
340 г.
Етапи приготування
01
Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.
02
Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.
03
У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів