
Салат з апельсином, гранатом і фетою
Початок осені – той самий час, коли Ви можете урізноманітнити свій звичний раціон стравами з молодого буряка. У складі пропонованого салатику цей яскравий коренеплід розкривається по-новому, набуваючи несподівані смакові нотки. А все завдяки додаванню кисло-солодких апельсинів і ягід соковитого граната, які роблять салат свіжим і повітряним. Ну, і звичайно ж, всіма відомий грецький сир фета, куди ж без нього? Він надає ситність і пікантний смак. Соус, яким заправляється салатик, теж Вас здивує. Ні, це не майонез, і навіть не оливкова олія. Заправка для нашого вишуканого салату – суміш апельсинового соку і бальзамічного оцту, нагріта і уварена до появи насиченого аромату.
Інгредієнти
Буряк
120 г.
Гранат
100 г.
Апельсин
200 г.
Сир фета
80 г.
Сік апельсиновий
200 мл.
Суміш салатних листків
200 г.
Оцет бальзамічний
40 мл.
Етапи приготування
01
Відварити буряк до готовності. Потім злити воду, охолодити, очистити і нарізати кубиками. Гранат розібрати на зерна.
02
Очистити апельсини, розібрати на часточки і очистити від плівок. Розрізати часточки на частини. Змішати оцет з соком, нагріти і уварити.
03
Листя салату помити і просушити. Викласти на тарілку листя, потім буряк, зерна гранату, апельсин і фету. І так чергувати поки не закінчаться інгредієнти. Полити соусом і подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів