
Припущенний в червоному вині інжир з ванільним морозивом
Десерти з фруктів і ягід - це не тільки ласощі, але і здорова їжа. Рецептів таких десертів так само багато, як і різновидів фруктів та ягід. Бархатистий плід інжиру - незвичайний сезонний продукт, який має терпкий солодкий смак, довгу історію і безліч корисних властивостей. У запропонованому рецепті можна використовувати сушений інжир. Існує думка, що якісний сушений інжир смачніший, ніж свіжий. Сушений інжир є рекордсменом серед інших сухофруктів за вмістом клітковини, у зв'язку з цим його вживання гарантує відчуття ситості і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Припущений в червоному вині інжир з ванільним морозивом порадує своїм смаком і ароматом.
Інгредієнти
Вино червоне сухе
300 мл.
Мед
2 ст. л.
Цукор
1 ст. л.
Інжир
110 г.
Кориця (паличка)
1 шт.
Гвоздика
2 шт.
Морозиво ванільне
за смаком
Етапи приготування
01
Змішати в глибокій сковороді всі інгредієнти, за винятком морозива.
02
Поставити сковороду на вогонь, довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи.
03
Перекласти інжир в миску зі сковороди.
04
Довести суміш на сковороді до кипіння, варити до зменшення обсягу до 50 мл. Процідити отриманий сироп в миску.
05
Вилити сироп в миску з інжиром. Остудити. Подавати з морозивом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів