
Компот із груш
Ще в XVIII столітті на Русі знали і любили варити солодкий напій із фруктів і ягід. Тоді він ще вважався святково стравою, яку варили спеціально до святвечора. Тільки готували його із сухофруктів. Відповідно, і називали його узвар. Напій зі свіжих фруктів з'явився трохи пізніше. Спочатку його почали готувати в Європі. Тому й саме слово "компот" - французького походження. Зараз компот - це смачний безалкогольний напій, солодкий і легкий. Він добре втамовує спрагу і взагалі збагачує організм вітамінами, які є в фруктах, зокрема, у грушах. У ній дуже багато вітамінів С, B1, Р, РР, а також каротину і невелика доза цукру.
Інгредієнти
Груша
4 шт.
Лимонна кислота
щіпка
Цукор
150 г.
Вода
2000 мл.
Етапи приготування
01
Промити ретельно груші, порізати на тонкі часточки і видалити серцевини.
02
Налити в каструлю води, всипати цукор і лимонну кислоту і поставити каструлю на плиту.
03
Як тільки вода закипить, додати порізані груші і знову дочекатися, щоб вода закипіла.
04
Варити компот ще 10 хвилин.
05
Остудити компот і можна подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів