Іспанський суп «Олья Подріда» - Image

Іспанський суп «Олья Подріда»

Кількість порцій: 4Час приготування: 2 год 30 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Національна страва Іспанії «Олья Подріда» стала відомою світу ще з середньовічних часів. Вона являє собою дуже густий і наваристий суп, що більше нагадує тушковане м'ясо з ковбасою і овочами. У перекладі з іспанської мови слово «олья» означає тушковане м'ясо або горщик, в якому воно готується. Друге слово в назві страви трактується як «могутній», тобто маються на увазі якісні делікатеси, з яких готується суп: яловичина, телятина, свинина, копченості. Згідно з іншою версією кажуть, що тільки величні й багаті персони могли собі дозволити насолодитися даною стравою. У зв'язку з цим «Олья Подріда» вважається справжньою іспанською гордістю. Спробуйте і Ви цей смачний, м'ясний супчик.

Інгредієнти

Яловичина з кістками

300 г.

Свинина

200 г.

Телятина

200 г.

Сало

100 г.

Ковбаса копчена

100 г.

Горох

100 г.

Капуста савойська

0,5 шт.

Морква

1 шт.

Картопля

4 шт.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Селера

1 шт.

Часник

3 шт.

Помідори

3 шт.

Лавровий лист

2 шт.

Зелень

1 пучок

Сир

50 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний горошком

за смаком

Етапи приготування

01

Горох замочити на ніч у воді. М'ясо і сало промити під водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку, зменшити вогонь, варити протягом 30 хвилин.

02

Додати в каструлю горох і спеції, варити ще 1,5 години. Селеру, моркву, картоплю нарізати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Капусту нашаткувати. Додати всі овочі в суп.

03

З помідорів зняти шкірку, також додати в суп (попередньо їх необхідно залишить на 2 хвилини в окропі).

04

Додати в суп сіль і перець за смаком, перемішати. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Сібас, запечений у фользі

Сібас, запечений у фользі

2

30 хв