Фалафель - Image

Фалафель

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.

Інгредієнти

Нут

250 г.

Кунжут

1 ст. л.

Цибуля зелена

3 шт.

Кумин

3 ч.л.

Коріандр

3 ч.л.

Чилі

2 ч.л.

Сік лимона

за смаком

Оливкова олія

за смаком

Етапи приготування

01

Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.

02

Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.

03

Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.

04

Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.

05

Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.

06

Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.

07

Зробіть кульки розміром з волоський горіх.

08

Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.

09

Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.

10

Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Фалафель – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua