Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита цукор › Карамель
Карамель

Карамель

Хто ж не любить ці солодощі, які додають до великої кількості десертів? Карамель - це дуже смачно, навіть не дивлячись на те, що калорійно. Дуже багато тортів і тістечок містять в собі карамель. Якщо ви хочете зробити якийсь десерт на основі карамелі, тоді вам до нас. Ми поділимося з вами як легко і швидко зробити карамель в домашніх умовах. Причому у вас на це піде всього 15 хвилин часу. Важко сказати, хто вперше почав варити карамель, та й зараз вже неважливо. Дивно тільки те, що такий смачний десерт можна зробити завдяки всього цукру і воді. Ви можете мазати карамеллю навіть просто шматочок хліба та пити із чаєм.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Вода — 180 г.
  2. 2. Цукор — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування карамелі необхідно взяти неемальовану світлу каструлю з товстими стінками, щоб вона плавно набирала температуру і так само плавно охолоджувалася (наприклад алюмінієву або чавунну). Колір необхідний світлий, щоб чітко бачити коли відбувається карамелізація цукру і він починає змінювати колір. Підігріти каструлю кілька секунд на середньому вогні і висипати в неї цукор, продовжувати гріти каструлю поки цукор не почне танути.

  2. Через приблизно 5 хвилин після початку процесу цукор почне танути, потрібно каструлю взяти за ручки і як слід струснути кілька разів, щоб цукор перемішався. Знову поставити каструлю на вогонь і поглядати, поки мінімум чверть усього цукру не розчиниться.

  3. Потім необхідно взяти дерев'яну ложку або вінчик і подальше приготування карамелі готувати помішуючи, поки весь цукор не стане рідким по консистенції і кольором як гречаний мед. Вся процедура від початку до кінця за часом, на середньому вогні, повинна зайняти близько десяти хвилин. Не квапити процес, бо легко все зіпсувати і карамель підгорить.

  4. Додати воду. Додавати її потрібно дуже акуратно, щоб додана вода не обпекла паром, найкраще скористатися кухонними рукавичками або захистити руки рушником.

  5. Знову перемішати карамель, якщо в процесі додавання води утворилися невеликі грудочки, то можна каструлю знову поставити на вогонь і помішувати поки грудки не розчиняться. Карамель готова, залишилося залити її у формочки.