
Перловка з овочами
Завдяки своєму унікальному хімічному складу перловка по праву може розраховувати на горде звання перлини серед усіх круп. І це не дивно, адже, назва перлової каші походить від слова "перл", тобто перлина. Раніше перлова каша була дворянською їжею. За цю прихильність дворян вона і отримала назву перлової. Це дуже корисна каша, яка містить марганець, бор, кобальт, йод, залізо, кальцій, цинк, стронцій, мідь і молібден, а також вітаміни групи В, вітамін А, Е, D. Але головним багатством перловки є фосфор, який у величезній кількості міститься в ній і відповідає він за діяльність мозку. Подавати нашу перловку з овочами потрібно в якості самостійної страви.
Інгредієнти
Перлова крупа
170 г.
Свіжа селера (стебло)
1 шт.
Морква
1 шт.
Болгарський перець
1/3 шт.
Ріпчаста цибуля
1/2 шт.
Зубчик часнику
1 шт.
Кабачок
1/2 шт.
Соєвий соус
20 г.
Кунжут
10 г.
Оливкова олія
20 г.
Етапи приготування
01
Спочатку потрібно перлову крупу промити та зварити, попередньо замочивши у воді на кілька годин. На сковорідці на оливковій олії обсмажити усі овочі (свіжу селеру, моркву, болгарський перець, цибулю, кабачок) порізані соломкою.
02
В середині смаження додати кілька столових ложок соєвого соуса. В кінці додати натертий часник, змішати з перловкою, трошки потушкувати.
03
Овочі повинні бути не перетушкованними, а скоріше припущеними. Подавати з зеленню та кунжутом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів