Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер весна › Ягня з м'ятним песто
Ягня з м'ятним песто

Ягня з м'ятним песто

Ягнятина - це вид м'яса, який є цінним продуктом харчування. У порівнянні з яловичиною або свининою в ньому набагато менше холестерину. За вмістом білка, амінокислот, вітамінів і мінералів цей продукт не поступається іншим видам м'яса. Ягнятину (на відміну від баранини) можна застосовувати і в дитячому, і в дієтичному харчуванні. М'ясо ягняти можна готувати самими різними способами. Запропонований у цьому рецепті спосіб приготування - запікання в духовці, яке здійснюється в два етапи: спочатку запікають ягнятину, натерту сіллю і перцем і змащену оливковою олією, а потім м'ясо змащують дуже ароматним м'ятним соусом песто і знову відправляють ненадовго в духовку. Подають м'ясо із соусом песто і гарніром.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Ягнятина — 600 г.
  2. 2. Олія оливкова — 70 мл.
  3. 3. Сіль крупна — за смаком
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Горіхи волоські — 2 ст. л.
  6. 6. М'ята свіжа — 1 пучок
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
  8. 8. Часник — 1 шт.
  9. 9. Сир фета — 30 г.
  10. 10. Базилік зелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підсушити на сковороді волоські горіхи протягом декількох хвилин. Перекласти в чашу блендера, додати до горіхів подрібнену м'яту, петрушку, сіль, сир, часник, влити 60 мл. оливкової олії. Перемішати до однорідної маси.

  2. Філе натерти сіллю і перцем, обмазати оливковою олією. Покласти м'ясо на розігріте деко, поставити в духовку на 20-30 хвилин.

  3. За 4-5 хвилин до готовності, витягнути м'ясо, обмазати соусом песто з блендера, поставити в духовку до кінця приготування. Після духовки остудити м'ясо протягом 5 хвилин. Потім можна нарізати шматочками.