
Турецький сютлач
Сютлач - традиційний турецький десерт, що представляє собою ніжний ванільно-молочний рисовий пудинг. Найчастіше на останньому етапі приготування сютлач, розлитий у вогнетривкі формочки, "доготовляють" в духовці для отримання запеченої золотистої скоринки. У запропонованому ж рецепті використовується інший варіант: приготований сютлач в духовку не ставлять, а розливають у креманки і посипають зверху корицею. Замість кориці можна посипати пудинг фісташковою крихтою. Подавати пудинг можна і гарячим, і холодним. У будь-якому випадку буде дуже смачно.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
1 л.
Вода негазована Аквуля 2л
400 мл.
Рис пропарений
3 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
150 г.
Крохмаль Dr.Oetker 1кг
3 ст. л.
Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг
2 шт.
Ванілін Pripravka 2г
3 г.
Кориця Еко мелена 20г
3 г.
Етапи приготування
01
Рис промити і відварити в 300 мл. води. Жовтки збити з цукром на водяній бані до піни.
02
Молоко нагріти. Поступово додати половину молока в жовткову масу, потім перелити жовтково-молочну масу в молоко, що залишилося.
03
Молоко з цукром і жовтками на невеликому вогні довести до кипіння. Додати рис, ваніль і розведений у 100 мл. води крохмаль. Довести до кипіння і зняти з вогню.
04
Розлити вміст каструлі по піалам і, остудивши, поставити в холодильник, присипавши зверху невеликою кількістю кориці.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів