
Шоколадний щербет
Щербет - це традиційний напій в країнах Сходу. Зазвичай він готується з шипшини, кизилу, троянди, лакриці і різних спецій. Але в даний час щербетом також називають особливі види прохолодних напоїв з фруктових соків і цукру з додаванням прянощів і морозива. Слово «щербет» запозичене з турецького «Şerbet», що означає напій. Ми вам рекомендуємо приготувати прекрасний шоколадний щербет. Цей десерт схожий на шоколадне морозиво, бо подається він охолодженим, точніше навіть замороженим. Зберігати такий десерт можна в морозилці близько 4 днів, але все ж краще з'їсти весь десерт відразу.
Інгредієнти
Молоко
500 мл.
Цукор
100 г.
Сіль
щіпка
Какао-порошок
50 г.
Шоколад темний
120 г.
Ванілін
0,25 ч. л.
Лікер (шокладний)
2 ст. л.
Етапи приготування
01
У каструлі нагріти половину молока (250 мл.) з цукром, сіллю і какао. Збиваючи, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і дати покипіти 30 секунд.
02
Зняти з вогню, додати шоколад, ванілін і лікер. Вмішати молоко, що залишилося (250 мл.). Якщо шоколад повністю не розчинився, збити масу в блендері до однорідності.
03
Масу помістити в морозилку на 1,5-2 години, поки не замерзне по краях. Дістати і ретельно перемішати. Повторити цю процедуру ще 2-3 рази.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів