
Баранина, маринована в ківі та м'яті
Баранина, маринована в ківі та м'яті - прекрасне блюдо для святкового столу. Щоб отримати ідеальне блюдо, збалансоване за смаком, потрібно знати всі тонкощі приготування баранини в духовці. Гармонія досягається завдяки маринаду: лайму, м'яті, ківі, і звичайно ж спеціям. М'ята додасть м'ясу неповторний аромат, ківі - м'якість. Легку кислинку забезпечить лимонний сік. Також важливо правильно вибрати м'ясо - для запікання варто зупинити свій вибір на лопатці, вирізці або баранячій нозі. Спеції можуть бути різними, але краще - орегано, чебрець, майоран. На гарнір краще подати кус-кус, картопляне пюре або рис. У підсумку вийде просто приголомшливе блюдо!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баранина ребро
700 г.
Ківі Flora Голд, 2шт
3 шт.
Лимон
0,5 шт.
М'ята 50г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
М'яту промити і дрібно нарізати.
02
Ківі очистити від шкірки і подрібнити в блендері.
03
Для маринаду потрібно: змішати в окремій мисці пюре ківі і м'яту, а потім додати сік з половинки лимона. Все добре перемішати.
04
Покласти баранину в миску з маринадом, посолити і поперчити, за смаком. Поставити в холодильник і залишити маринуватися приблизно 1,5-2 години.
05
Потім сформувати невеликі котлетки і викласти їх у форму для запікання. Зверху полити маринадом і поставити форму в духовку. Запікати при температурі 180°С протягом 40-50 хвилин. Якщо м'ясо почне пригорати, можна накрити його фольгою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів