
Заливна осетрина
Заливний осетер досить таки поширена закуска серед слов'ян. Жодне застілля не обходиться без цього рибного делікатесу. І не дивно, він ввібрав в себе безліч корисних властивостей: величезна кількість мінералів і вітамінів - досить таки багатий запас. Хороша новина для тих господинь, які не люблять чистити рибу від луски - у осетра її немає! Але вариться він досить довго, мінімум одну годину. Подавати заливну рибу можна з хріном (для любителів гострих відчуттів), або з оливками. Для більш ефектного вигляду, на дно тарілки, або форми, можна викласти різні вирізані фігурки з овочів (доручіть це завдання діткам). Ідеальна їжа вже чекає на вас!
Інгредієнти
Осетрина
1 кг.
Желатин
2 ч. л.
Лавровий лист
1 шт.
Чорний перець (горошком)
5 шт.
Корінь петрушки
1 шт.
Морква
1 шт.
Петрушка
пучок
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Рибу звільнити від кісток, промити і відварити в каструлі. Очистити цибулину і варити з рибою. Сюди ж підуть: чорний перець, лавровий лист, морква і корінь петрушки.
02
Коли готова риба охолоне, нарізати її шматками. Желатин замочити в теплій воді і додати в заздалегідь проціджений відвар (де варився осетер). Розігріти цю суміш до розчинення желатину, при цьому постійно помішуючи. Потім охолодити.
03
Узяти глибоку тарілку, розкласти в ній нарізані шматки осетра. Далі прикрасити зеленню і морквиною (перед цим змочити їх в охолодженому відварі).
04
Фінальний етап: залити рибу охолодженим відваром із желатином. Приблизно через 30 хвилин залити ще раз іншим відваром і поставити в холодильник застигати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів