Юшка з форелі - Image

Юшка з форелі

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Юшка є однією з найдавніших страв російської кухні. Цікаво відзначити, що в XI-XII століттях юшкою називали будь-який суп. Тому в той час термін «юшка» завжди вимагав додаткового визначення: юшка куряча, юшка з лебеді, юшка горохова, юшка рибна. Але наприкінці XVII століття назва «юшка» закріплюється виключно за рибним супом. Різновидів юшки є багато. Хтось скаже, що юшка це не домашня страва, а похідна. Уявіть собі, галявина, блакитне небо, чисте прохолодне повітря, легкий серпанок туману над водою. Звичайно, в таких умовах не тільки юшка вийде смачнішою. Але якщо можливості на природу виїхати немає, тоді приготуйте юшку з форелі прямо на кухні. А сьорбаючи її мрійте, що в майбутньому ви будете їсти юшку на природі.

Інгредієнти

Вода

3 л.

Картопля

3 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Лавровий лист

5 шт.

Перець чорний горошком

за смаком

Сіль

1 ст. л.

Кріп

1 пучок

Форель

2 кг.

Цибуля зелена

1 пучок

Етапи приготування

01

Форель почистити, прибрати нутрощі, натерти сіллю. Покласти в каструлю, зверху накрити кришкою, прибрати поки в холодильник.

02

Воду в каструлі поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити воду за смаком.

03

Картоплю помити, почистити, нарізати на кубики, висипати в киплячу воду.

04

Цибулю нарізати, висипати до картоплі в каструлю, коли картопля буде готова. Сюди ж додати чорний перець горошком, лавровий лист, варити 15 хвилин.

05

Дістати з холодильника рибу, покласти рибу в бульйон. Варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Після, дістати рибу з каструлі, розділити її на шматочки порційні, розлити юшку по тарілках, покласти в кожну шматочок риби, посипати зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Юшка з форелі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua