Теплі мариновані оливки по-французьки - Image

Теплі мариновані оливки по-французьки

Кількість порцій: 4Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.

Продукти для рецепту

Часник
119.80 - 289.00

Часник

за 1 кг

Інгредієнти

Часник

2 шт.

Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл

120 мл.

Оцет винний Ergon білий 250мл

100 мл.

Цибуля шалот 250г

1 шт.

Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г

1 ст. л.

Перець чорний Перший Ряд духмяний горошок 20г

0,25 ч. л.

Кориця Badia палички 14,2г

1 шт.

Лист лавровий

1 шт.

Цедра лимона Auchan в баночці 45г

1,5 ст. л.

Цедра апельсина Банка Спецій 90г

1,5 ст. л.

Оливки Losada Гордаль

340 г.

Етапи приготування

01

Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.

02

Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.

03

У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв