Суп харчо - Image

Суп харчо

Кількість порцій: 6Час приготування: 3 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Суп харчо - це національний грузинський суп з яловичини з рисом і волоськими горіхами на спеціальній кислій основі з сушених слив - ткемалі або тклапі. Грузинський суп харчо виходить дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені. Такий суп харчо дуже густий. Цей суп поширився на весь пострадянський простір. У різних країнах є різні рецепти його приготування. Сьогодні ми вам представляємо трохи русифікований рецепт грузинського супу харчо. Звичайно, він трохи видозмінений. Замість кислої основи ми беремо помідори, а замість національних прянощів ми кладемо наші лавровий лист і перець. Виходить неймовірно смачно! Приємного апетиту!

Продукти для рецепту

Яловичина піджарка
279.90 - 329.90

Яловичина піджарка

за 1 кг

Інгредієнти

Яловичина піджарка

500 г.

Цибуля

3 шт.

Помідори рожеві фасовка

500 г.

Рис пропарений

100 г.

Волоський горіх

50 г.

Олія соняшникова салатна 500мл

2 ст. л.

Часник

2 зубчика

Перець гострий червоний фасований

0,5 стручка

Зелень мікс 100г

за смаком

Лист лавровий

2 шт.

Сіль Єгипет

за смаком

Вода негазована Аквуля 2л

2,5 л.

Етапи приготування

01

Яловичину промити, видалити плівки і жили і нарізати невеликими порційними шматочками.

02

М'ясо залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти піну. Варити 2 години.

03

Підготувати овочі. Помідори пробланширувати 2-3 хвилини і зняти шкірку. Подрібнити блендером.

04

Цибулю дрібно нарізати.

05

В окрему каструлю покласти цибулю, додати соняшникову олію, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.

06

Перекласти м'ясо з бульйону в каструлю з цибулею і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Додати до м'яса з цибулею помідори і тушкувати 10-15 хвилин.

07

Бульйон процідити, влити в м'ясо і довести до кипіння.

08

Додати в суп харчо рис, перемішати і варити 10-15 хвилин.

09

Зелень нарізати. Подрібнити часник. Ядра грецьких горіхів злегка обсмажити на сухій сковороді до появи характерного запаху і очистити від шкірки.

10

Розтерти горіхи в ступці до однорідної пасти. Додати в суп харчо часник, горіхи, гострий перець, запашний перець, лавровий лист, сіль і варити 7-10 хвилин. Додати зелень і варити ще 2-3 хвилини. Дати супу харчо настоятися 5 хвилин і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв