
Листкові смужки з кавовим кремом
Листкові смужки з кавовим кремом – вишуканий десерт, до складу якого входить найніжніший крем з коньяком, який, у свою чергу, надає випічці багатий смак кори деревного дуба і смолистий аромат. Спробуйте додати бренді замість коньяку. Листкові смужки знизу і зверху покривають кавовий крем. Рекомендується залишити приготовану страву на годину в холодильнику. Завдяки цьому крем просочить слойки своїм насиченим кавово-коньячним смаком, після чого стане густим і не буде розтікатися. Таку страву безсумнівно можна віднести до категорії «для дорослих».
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто Рудь листкове 1000г
450 г.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Борошно пшеничне вищий гатунок
40 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
260 мл.
Масло вершкове домашнє
200 г.
Цукрова пудра Aro 250г
4 ст. л.
Коньяк Frapin 40% 0,7л
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Змастити деко холодною водою, викласти на деко смужки тіста, дати їм час відтанути протягом 10 хвилин. Після, деко поставити в розігріту до 200°C духовку, випікати протягом 15 хвилин.
02
Зварити каву. Відокремити жовтки, вилити їх в миску, розтерти з цукром. Вмішати в суміш борошно, ретельно перемішати, влити сюди ж теплу каву.
03
Влити молоко в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти молоко, після, поступово вливати в молоко суміш з миски, змішувати до загустіння.
04
В окремій мисці змішати вершкове масло кімнатної температури, додати половину цукрової пудри, перемішати. Додати в масляну суміш крем з каструлі, перемішати, в кінці додати коньяк.
05
Готові смужки тіста розрізати по горизонталі, як булочки. Нижню половину змастити кремом, накрити верхньою. Перед подачею присипати зверху цукровою пудрою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів