
Скумбрія по-норвезьки
Скумбрія – дуже популярна риба в Норвегії. Вона настільки полюбилася норвежцям, що до неї проявляють особливе ставлення. Оскільки смажена скумбрія має специфічний смак, який не всім припадає до душі, приготуйте скумбрію по-норвезьки – проварену у вершках із ароматним кропом. При обробленні скумбрії шкурку у кожного шматочка філе потрібно розрізати в 2-3 місцях. Шматочки риби необхідно обсмажувати до появи золотистої скоринки. Перед подачею гарячу скумбрію скропити лимонним соком і прикрасити шматочками лимона.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Скумбрія
1 шт.
Борошно 7 1кг
5 ст. л.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
300 мл.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
25 мл.
Кріп 70г
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Масло вершкове домашнє
за смаком
Етапи приготування
01
Скумбрію розділити на філе. Кожну половинку філе розрізати на дві частини, обваляти в борошні.
02
У сковороду покласти обваляні в борошні шматочки філе і обсмажити до готовності, по 5 хвилин з кожного боку. Смажити на суміші вершкового масла та рослинної олії.
03
Дрібно нарізати кріп. Взяти іншу сковороду, налити в неї вершки і додати кріп, проварити на невеликому вогні близько 5 хвилин, поки вершки злегка не загуснуть, додати сіль, перець.
04
Викласти в сковороду з вершками шматки обсмаженої скумбрії.
05
Проварити скумбрію у вершках 5 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів