
Шоколадний пасхальний щербет із бренді
Словом "щербет" називається відразу кілька різних солодощів. Така ось кулінарна плутанина. Залишимо це питання для обговорення кулінарам і лінгвістам. Запропонований "Шоколадний пасхальний щербет із бренді" являє собою холодний десерт, що має консистенцію морозива, яке злегка підтануло. Французький варіант вимови назви цих ласощів - сорбет. Власне, у Франції цей десерт і з'явився. Зверніть увагу на наявність у переліку інгредієнтів алкогольного напою - бренді. Порада: при введенні в шоколадну масу збитих жовтків тримайте сотейник на невеликому вогні протягом приблизно 3-х хвилин до загустіння, постійно помішуючи, не давайте масі кипіти.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Вода негазована Аквуля 2л
400 мл.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Сіль морська Carmencita крупна 80г
3 г.
Шоколад темний Auchan 72% 100г
340 г.
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Бренді Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0,7л
2 ст. л.
Етапи приготування
01
У невелику каструлю висипати насіння з ванільного стручка і сам стручок. Влити воду, додати цукор і сіль. Поставити на середній вогонь, варити, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
02
Додати в каструлю попередньо розламаний на середні шматочки шоколад, змішувати, поки шоколад не розчиниться.
03
Окремо в мисці збити яєчні жовтки, додати їх у каструлю із шоколадною масою. Зменшити вогонь, варити протягом 3 хвилин, постійно помішуючи, маса повинна загуснути.
04
Остудити масу протягом 2 годин, після додати бренді. перекласти масу в ємність, прибрати в холодильник на кілька годин, до повного застигання, періодично перемішуючи.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів