
Шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком
Смачне рішення домашньої кухні - це шоколадний мус з перцем чилі, фісташками і коньяком. Саме незвичайне поєднання, але надзвичайно вдале і смачне. Можна експериментувати зі ступенем гостроти: одні кладуть більше перцю або довше тримають його в суміші, інші менше перцю або раніше виймають. Також важливо чітко дотримуватися послідовністі додавання інгредієнтів. Про дику суміш шоколаду і гострого чилі перцю чули багато хто, однак, приготувати шоколад з перцем пробували не всі. Мус досить своєрідний. Гостро і солодко одночасно. Післясмак цікавий. Блюдо, безсумнівно, заслуговує того, щоб його спробували.
Інгредієнти
Шоколад білий
50 г.
Шоколад чорний 70%
70 г.
Цукор
1 ст. л.
Яйце куряче
1,5 шт.
Фісташки
40 г.
Перець чилі мелений
0,25 ч. л.
Коньяк
1 ст. л.
Вершки взбиті
125 г.
Варення
за смаком
Етапи приготування
01
Шоколад розламати на шматочки, покласти в каструлю і розтопити на водяній бані. Перемішати, прибрати з вогню, остудити.
02
В одній мисці збити жовтки з цукром, в іншій збити білки. Поступово додати в цукрово-жовткову суміш розтоплений шоколад, помішуючи при цьому.
03
Додати в шоколадну масу фісташки і додати чилі, влити коньяк і ретельно перемішати.
04
Після, додати в загальну суміш збиті вершки, перемішати, а потім ввести збиті білки, ще раз перемішати.
05
Викласти суміш у формочки, поставити їх в холодильник на 3 години. При подачі присипати зверху тертим білим шоколадом, в центрі прикрасити варенням/джемом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів