
Салат «Мімоза» з лососем і сиром
Смачна і ситна «Мімоза», безсумнівно, відноситься до невичерпної колекції святкових салатів. І не дивно: завдяки ефектному вигляду вона виграшно виділяється серед інших страв і завжди до душі гостям. Легкість приготування і доступність інгредієнтів – незаперечні достоїнства цієї страви. Свою назву салат отримав завдяки зовнішній схожості з весняною квіткою мімози, такою же сонячною і веселою. Популярність салатику стала причиною появи безлічі варіантів його приготування. Пропонована «Мімоза» практично повністю повторює традиційний рецепт, проте замість рибних консервів використовується слабосолений лосось – цінний морський делікатес, дуже корисний для нашого організму.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Лосось слабосолений
200 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
80 г.
Рис пропарений
200 г.
Масло вершкове домашнє
50 г.
Сир твердий Грана Падано 32%
200 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Кріп 70г
30 г.
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
100 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Етапи приготування
01
Яйця відварити, охолодити, очистити, окремо натерти білки і жовтки. Лук очистити від лушпиння і подрібнити.
02
Сир натерти на крупній тертці. Масло заморозити, а потім натерти на тертці.
03
Рис відварити в підсоленій воді до готовності. Лосось нарізати скибочками або кубиками.
04
Викласти інгредієнти в такій послідовності: лосось, рис, цибуля, масло, сир, білок. Прикрасити салат кропом і тертими жовтками. Кожен шар необхідно промазувати майонезом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів