
Сабджі з пряного буряка
Сабджі - овочева страва індійської кухні. Переклад слова "сабджі" з мови хінді - "овочі". В Індії в сабджі додають найрізноманітніші спеції. В особливій пошані - каррі. Запропонований варіант страви, звичайно, далекий від оригінальних рецептів індійської кухні. Головний інгредієнт цього рецепта - буряк. Треба відзначити, що цей овоч - дуже корисний, цілющий продукт. Звичний, непримітний буряк містить унікальний набір корисних для здоров'я речовин. Дуже важливо, що багато які з цих речовин незначно руйнуються при тепловій обробці. Буряк незамінний в раціоні людини ніяким іншим овочем. Смакова палітра буряка гармонійно доповнюється іншими інгредієнтами страви: фундуком, родзинками, корицею.
Інгредієнти
Буряк
1 шт.
Родзинки
50 г.
Фундук
30 г.
Кориця
1 ч. л.
Сіль
за смаком
Оливкова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Очистити буряк від шкірки і натерти на крупній тертці.
02
У каструлі розігріти олію. Коли закипить, додати корицю і через 10 секунд кинути подрібнені горіхи.
03
Почекати 15 секунд і додати до олії і горіхів буряк, обсмажувати протягом 1 хвилини.
04
Додати в каструлю з буряком трохи води, родзинки і тушкувати на середньому вогні до тих пір, поки буряк не стане м'яким. Потім відкрити кришку і випарувати всю вологу. Подавати сабджі теплим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів