Картопляні решті з грибами - Image

Картопляні решті з грибами

Кількість порцій: 5Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Решті - це швейцарська національна страва. Виготовляють її з тертої картоплі. Вона чимось нагадує картопляні оладки або деруни. Історично вперше їх почали робити селяни на сніданок в одній із частин Швейцарії. Сьогодні вона популярна по всій країні, подають решті не тільки до сніданку і люди різних верств населення. Цікавий факт, що назва цієї страви дала ім'я швейцарському політичному терміну, який описує різницю між фракомовною і німецькомовною частиною країни. Часто решті подають не просто сухим млинцем, а з начинкою. У нашому рецепті це гриби. Останні роблять страву ще більш ситною. Тому вони цілком підходять як повноцінна страва.

Інгредієнти

Картопля

500 г.

Цибуля-порей

1 шт.

Чебрець свіжий

1 ч. л.

Гриби

120 г.

Бульйон курячий

250 мл.

Сир твердий

60 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Масло вершкове

за смаком

Олія оливкова

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 200°C. Очистити картоплю і натерти на крупній тертці. Залити водою на 5 хвилин.

02

Картоплю вийняти, віджати. Дрібно нарізати цибулю-порей і чебрець. Змішати з картоплею. Додати сіль, перець, перемішати.

03

Розігріти вершкове і оливкове масло. Викласти картопляну суміш і смажити 5 хвилин. Перенести сковороду в духовку. Готувати 15 хвилин.

04

Очистити і нарізати гриби. Обсмажити у вершковому маслі 5 хвилин. Влити бульйон. Тушкувати 3 хвилини.

05

Дістати картоплю, в середину викласти сир шматочками і гриби.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Швейцарський шоколадний рулет

Швейцарський шоколадний рулет

4

40 хв