
Рахат-лукум
Рахат-лукум один із найбільш відомих східних солодощів, в перекладі з турецької - " зручні шматочки " або " задоволення для піднебіння" - з'явивя на Сході більше п'ятисот років тому. Довгі роки вважався продуктом для обраних. У Європі рахат -лукум здобув популярність в кінці позаминулого століття, коли після участі в Брюссельській виставці десерт завоював Золоту медаль і любов європейців. Цей м'який ніжний десерт дієтологи рекомендують вживати в їжу для профілактики неврозів і депресивних станів. Найбільшими цінителями цих ласощів виявилися наші маленькі " чомучки ". Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом і приготувати його разом з вашими дітками. Це приведе їх у захват і доставить їм масу незабутніх вражень.
Інгредієнти
Лимон
1 шт.
Апельсин
1 шт.
Цукрова пудра
600 г.
Вода
300 мл.
Желатин
15 г.
Крохмаль
150 г.
Есенція (м'ятна)
4 краплі
Барвник харчовий
1 пачка
Вершкове масло
за смаком
Етапи приготування
01
Змішати в каструлі з товстим дном сік половини лимона і половини апельсина, цедру, 500 г. цукрової пудри і 100 мл. води. Готувати на невеликому вогні до розчинення цукрової пудри.
02
Коли суміш закипить, зменшити вогонь і готувати, не мішаючи, близько 5 хвилин.
03
Крохмаль розвести в 100 мл. води. Окремо желатин розвести до повного розчинення в 100 мл. води (для цього поставити склянку в глибоку миску з гарячою водою).
04
Додати желатинову і крохмальну суміші в раніше приготовлений цукровий сироп. Туди ж додати сухий барвник і добре розмішати.
05
Варити на помірному вогні, поки суміш не стане глянцевою і не закипить. Додати м'ятну есенцію.
06
Форму застелити фольгою і добре змастити маслом. Викласти рівномірним шаром суміш.
07
Прибрати на ніч у холодильник. Вранці зняти фольгу, нарізати кубиками і обваляти в пудрі, яка залишилась.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів