
Пельмені з лососем і судаком
У вікіпедії дається таке визначення пельменів: страва у вигляді відварених виробів із прісного тіста з начинкою з рубленого м'яса або риби. Насправді пельмені можна приготувати з різними начинками. Кожен може підібрати начинку за своїм смаком. При цьому класика жанру - це, звичайно, пельмені з начинкою з рубленого м'яса (фаршу). Запропонований варіант - пельмені з лососем і судаком. Подаються відварені в підсоленій воді пельмені в гарячому рибному бульйоні, звареному з голів, хвостів і кісток, які залишилися після розбирання риби. Пельмені можна приготувати і про запас, зберігати замороженими, дістати з морозилки і приготувати безпосередньо перед вживанням. Дуже зручно!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто дріжджове здобне
400 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
0,25 ст. л.
Судак патраний
150 г.
Лосось шматок охолоджений
500 г.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
50 мл.
Яйце куряче С0 1шт
2 шт.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
2 шт.
Кріп 70г
2 стеблі
Морква
15 г.
Цибуля порей
10 г.
Лист лавровий
2 шт.
Часник
1 шт.
Перець Мрія чорний горошком 20г
2 г.
Сіль Єгипет
35 г.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Обробити рибу, витягнути кістки, філе нарізати маленькими кубиками. З голів, хвостів і кісток зварити бульйон, в якому будуть подаватися пельмені.
02
Субпродукти покласти в каструлю з холодною водою. Нарізати ріпчасту цибулю, цибулю-порей, моркву і подрібнити часник. Додати нарізані овочі в каструлю з рибою. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль і перець за смаком, довести до кипіння, після зменшити вогонь до мінімуму. Варити рибний бульйон протягом 5 годин.
03
Для приготування начинки, до нарізаного філе, додати білки заздалегідь відварених яєць, 10 г. обсмаженої цибулі, влити вершки, оливкову олію, додати 2 гілочки кропу. Додати сіль і перець за смаком, ретельно все перемішати.
04
Тісто розкачати до товщини 1-2 мм., вирізати кружальця для пельменів з допомогою склянки. У центр кожного кружечка викласти начинку, згорнути навпіл, защипнути краї. Відварити пельмені в підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа, а також 2 розчавленими зубчиками часнику і 3 гілочками кропу, протягом 5-6 хвилин.
05
Подавати пельмені в гарячому бульйоні, прикрасити зверху зеленню і тонкими скибочками часнику.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів