
Маклуба - баклажанна запіканка
Маклуба - традиційна страва арабської кухні, яку можна назвати арабським пловом. Запропонований рецепт - один із варіантів приготування маклуби. Це не плов, а маклуба - баклажанна запіканка. Особливість цього рецепту в тому, що на останньому етапі приготування маклуба запікається в духовці. Слово "маклуба" позначає "перевернутий". Наше блюдо - "перевертиш": рис, який спочатку викладався зверху на овочі (помідори і баклажани) і попередньо обсмажений фарш із яловичини, після нескладної маніпуляції "перевертання" опиняється знизу. Просочений ароматом м'яса і овочів, він виходить дуже смачним, а після нетривалого запікання на ньому утворюється смачна скоринка.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Баклажани фасовані
4 шт.
Рис довгозернистий
200 г.
Чебрець Metro Chef подрібнений 60г
1 ч. л.
Часник
2 зубчики
Яловичина піджарка
500 г.
Кориця Еко мелена 20г
1 щіпка
Цибуля
2 шт.
Помідори рожеві фасовка
3 шт.
Бульйон яловичий Food Studio 500мл
400 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Петрушка 70г
за смаком
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
за смаком
Етапи приготування
01
Нарізати баклажани уздовж товщиною 6 мм., посипати сіллю і залишити на 30 хвилин. Розділити баклажани, м'ясо і цибулю на 3 частини.
02
Рис замочити в холодній воді на 1 годину. Мелене м'ясо змішати з сіллю, часником, чебрецем і меленим запашним перцем.
03
Промити баклажани під струменем води й обсушити за допомогою паперового рушника. Розігріти на середньому вогні соняшникову олію й обсмажити баклажани з двох боків до золотистого кольору.
04
У тій же сковороді обсмажити м'ясо, поки воно не втратить червоний колір, перекласти в миску, додати перець, корицю і сіль. Цибулю обсмажити до м'якості.
05
Змастити велику сковороду з високими бортиками оливковою олією. Викласти на дно шар помідорів, розрізаних на колечка. На помідори викласти шар баклажанів, потім м'ясо і цибулю. Повторити цей процес ще 2 рази.
06
Злити воду з рису і викласти його рівним шаром на овочі з м'ясом.
07
Залити половиною бульйону, накрити кришкою і на маленькому вогні варити 20 хвилин. Тепер додати залишки бульйону і варити ще 30 хвилин.
08
Зняти кришку зі сковороди, накрити її великим жароміцним блюдом і акуратно перевернути сковороду. Рис опиниться знизу.
09
Поставити блюдо в розігріту до 170°C духовку на 15 хвилин. Посипати свіжою петрушкою.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів