Лобіо - Image

Лобіо

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Лобіо до нас прийшло з Грузії. Як і всі страви цієї кухні, воно відрізняється великою кількістю прянощів. Але це тільки робить страву більш смачною і навіть особливою. Лобіо можна робити з різної квасолі: як молодої, так і вже достиглої, червонох. Також лобіо в Грузії - це загальна назва квасолі (мабуть, від цього і пішла назва страви). І хоч у цій страві немає м'яса (як зазвичай буває в грузинській кухні), але як багато тут різних овочів і трав! Вони так чудово наповнюють страву, що її цілком можна приймати як самостійну. До того ж квасоля дуже ситна, і робить такою всю страву. Тож якщо вам грузинська кухня до душі, тоді ще один рецепт летить у вашу записну книжку.

Інгредієнти

Біла суха квасоля

500 г.

Цибуля велика

1 шт.

Перець солодкий червоний

1 шт.

Морква

1 шт.

Очищені волоські горіхи

50 г.

Товчений часник

2 зубчики

Олія рослинна

2 ст. л.

Кетчуп

3 ст. л.

Свіжа нарізана кінза

2 ст. л.

Сухий базилік

2 щіпки

Сухий чебрець

2 щіпки

Лист лавровий

1 шт.

Сіль

за смаком

Червоний перець

за смаком

Етапи приготування

01

Квасолю замочити у воді на ніч. Промити і варити з лавровим листом 1,5 год. Воду злити. Лук і перець нарізати кубиками, моркву – соломкою.

02

Обсмажити цибулю і моркву в розігрітому маслі 4 хв. Додати перець, кетчуп і всі прянощі, готувати 5 хв. Горіхи розтовкти в ступці, додати до овочів, перемішати.

03

До овочів додати квасолю, кінзу і подрібнений часник. Прогріти 4 хв.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Хінкалі з бараниною та свининою

Хінкалі з бараниною та свининою

4

1 год

Лобіо – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua