Лимонний сирний торт - Image

Лимонний сирний торт

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Чудовий десерт з ніжним смаком. Рецепт цього торта з сиром дійсно особливий: у його складі немає борошна. Цей торт не випікають, а охолоджують, попередньо загустивши сирну масу желатином. Корж готують з розкришеного печива (можна пропустити через м'ясорубку або розкачати качалкою в поліетиленовому пакеті). Щоб начинка була ніжною, сир краще протерти через сито і додати в нього вершки. Сир повинен бути не менше 18% жирності. Прикрасити торт можна свіжими ягодами або консервованими персиками. Калорійність лимонного сирного торта становить 260 ккал. Час приготування - 1 година.

Інгредієнти

Масло вершкове

2,5 ст. л.

Печиво

150 г.

Цукор

3 ст. л.

Вода

3 ст. л.

Желатин

1,5 ч. л.

Яйце куряче

3 шт.

Лимони

0,5 шт.

Домашній сир

200 г.

Вершки взбиті

10 ст. л.

Етапи приготування

01

Подрібнити печиво до стану крихти. Поставити каструлю на вогонь, покласти вершкове масло, розтопити, додати до масла печиво, перемішати. Викласти суміш з каструлі в форму. Прибрати в холодильник.

02

Вилити 2 ст. л. води в каструлю, поставити на вогонь, всипати цукор, варити протягом 3-5 хвилин, поки цукор не розчиниться повністю у воді. З лимона вичавити сік, натерти цедру на тертці.

03

Збити жовтки, обережно влити в них цукровий сироп, не перестаючи змішувати. Збивати до тих пір, поки суміш не стане безбарвною і не охолоне.

04

Розвести желатин в 1 ст. л. води. У мисці змішати сир, цедру, сік, желатин і суміш жовтків і сиропу. Перемішати до однорідної маси.

05

Збити вершки до густої піни, додати в загальну суміш. Викласти крем на печиво, повторно прибрати в холодильник.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Лимонний сирний торт – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua