Квас на апельсинах - Image

Квас на апельсинах

Кількість порцій: 6Час приготування: 15 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Квас - це досить стародавній кислий напій у слов'ян. Але перші прототипи його з'явилися ще в Стародавньому Римі і навіть Єгипті. Це було щось середнє між квасом і пивом. Фруктовий квас був популярний у Вавилон . Слов'янам квас відомий вже більше тисячі років. На Русі це був повсякденний напій, його готували різні верстви населення, а наявність квасу в домі було ознакою добробуту. Не дарма було придумало багато різних приказок, прислів'їв і висловів з приводу квасу. Квас на апельсинах - це дещо новий рецепт, він відрізняється від класичного саме додаванням апельсинів. Але це тільки надає напою більш кислий смак, який притаманний квасу. Цей напій буде в пору як в літню спеку, так і в холодну зиму.

Інгредієнти

Апельсин

1 шт.

Вода кип'ячена

3000 мл.

Дріжджі сухі

12 г.

Цукор

300 г.

Етапи приготування

01

Апельсин обдати окропом і нарізати на часточки.

02

Помістити в трилітрову банку.

03

Туди ж всипати цукор і дріжджі.

04

Налити воду (кип'ячену, кімнатної температури) і перемішати.

05

Накрити щільною тканиною і залишити на добу в теплому місці.

06

Через добу квас процідити і охолодити в холодильнику. Квас на апельсинах готовий!

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв