Курка в журавлинному соусі - Image

Курка в журавлинному соусі

Кількість порцій: 6Час приготування: 50 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Навіть таку звичну страву, як смажена курка можна перетворити на незвичайну і оригінальну. І допоможе Вам у цьому соус. Недарма ж кажуть: "Кухаря робить соус". У запропонованому рецепті це кисло-солодкий журавлинний соус з додаванням меду, вершкового масла, мускатного горіха і паприки. Корисність інгредієнтів цього соусу ні в кого не викликає сумнівів. Ягоди журавлини відрізняються своїм унікальним складом. Небагато які фрукти і ягоди можуть похвалитися такою кількістю вітаміну С, що міститься в журавлині. Широкий спектр вітамінів, мінералів, органічних кислот та інших корисних компонентів просто вражає. Недивно, що ця цінна і смачна північна ягода дуже затребувана в кулінарії.

Інгредієнти

Курка

1 шт.

Журавлина

300 г.

Мед

2 ст. л.

Вершкове масло

2 ст. л.

Цукор

4 ст. л.

Вода

200 мл.

Мускатний горіх

1 щіпка

Паприка

1 щіпка

Перець чорний мелений

1 щіпка

Приправа для курки

1 щіпка

Соняшникова олія

1 щіпка

Петрушка

1 щіпка

Сіль

1 щіпка

Етапи приготування

01

Порізати курку на середні шматочки, додати сіль і перець, обсмажити на олії до готовності.

02

Для соусу журавлину промити і покласти в маленьку каструлю. Додати мускатний горіх і паприку. Додати вершкове масло, мед і цукор. Влити воду.

03

Журавлину розтовкти в кашу, варити на слабкому вогні до загустіння.

04

Готову курку викласти на тарілку, полити журавлинним соусом і посипати зеленню.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Курка в журавлинному соусі – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua