Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком - Image

Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

У запропонованому рецепті використовується червоний рис. Багато господинь не знають про його існування. Білий або бурий рис - це зрозуміло, а червоний? Пояснюється все просто - цей рис не шлифований, у ньому збережена оболонка, що має червоний колір за рахунок натурального рослинного пігменту, який є потужним антиоксидантом. Червоний рис внесе різноманітність у повсякденне меню. Готується він трохи довше звичайного білого рису - близько 35 хвилин. Червоний рис має гарну властивість - залишатися розсипчастим після приготування. У процесі його готування вода трохи забарвлюється, але дана особливість не заважає готувати рис в поєднанні з іншими продуктами - як в даному випадку з куркою і зеленим горошком.

Інгредієнти

Олія оливкова

3 ст. л.

Філе куряче

680 г.

Перець болгарський червоний

3 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Часник

1 шт.

Орегано

1 ст. л.

Паприка

1 ст. л.

Перець кайєнський

0,75 ч. л.

Рис

300 г.

Бульйон курячий

400 мл.

Соус томатний

120 мл.

Зелений горошок заморожений

300 г.

Етапи приготування

01

Налити в розігріту сковороду на середньому вогні оливкову олію. Курку натерти сіллю і перцем, викласти м'ясо на сковороду із олією. Додати до курки на сковороді подрібнену цибулю, часник і перець. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

02

Додати в сковороду паприку і кайєнський перець. Всипати рис, ретельно перемішати.

03

Влити в сковороду бульйон і томатний соус, довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, тушкувати протягом 25 хвилин, курка і рис мають стати м'якими, а рідина повинна увібратися.

04

Наприкінці, за 2 хвилини до готовності додати зелений горошок, посолити і поперчити за смаком.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua