
Іспанський суп «Олья Подріда»
Національна страва Іспанії «Олья Подріда» стала відомою світу ще з середньовічних часів. Вона являє собою дуже густий і наваристий суп, що більше нагадує тушковане м'ясо з ковбасою і овочами. У перекладі з іспанської мови слово «олья» означає тушковане м'ясо або горщик, в якому воно готується. Друге слово в назві страви трактується як «могутній», тобто маються на увазі якісні делікатеси, з яких готується суп: яловичина, телятина, свинина, копченості. Згідно з іншою версією кажуть, що тільки величні й багаті персони могли собі дозволити насолодитися даною стравою. У зв'язку з цим «Олья Подріда» вважається справжньою іспанською гордістю. Спробуйте і Ви цей смачний, м'ясний супчик.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Іграшка GimDog Кістка з ароматом яловичини 12,5см
300 г.
Свинина котлетна натуральна
200 г.
Телятина для стейків
200 г.
Сало
100 г.
Ковбаса куряча копчена
100 г.
Горох колотий
100 г.
Капуста Савойська
0,5 шт.
Морква
1 шт.
Картопля фасована
4 шт.
Цибуля ріпчаста молода
2 шт.
Селера стебло
1 шт.
Часник
3 шт.
Помідори рожеві фасовка
3 шт.
Лист лавровий
2 шт.
Зелень мікс 100г
1 пучок
Сир Херсонський Сир Королівський 45%
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Перець Мрія чорний горошком 20г
за смаком
Етапи приготування
01
Горох замочити на ніч у воді. М'ясо і сало промити під водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку, зменшити вогонь, варити протягом 30 хвилин.
02
Додати в каструлю горох і спеції, варити ще 1,5 години. Селеру, моркву, картоплю нарізати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Капусту нашаткувати. Додати всі овочі в суп.
03
З помідорів зняти шкірку, також додати в суп (попередньо їх необхідно залишить на 2 хвилини в окропі).
04
Додати в суп сіль і перець за смаком, перемішати. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів