Гарячий молочний напій - слем - Image

Гарячий молочний напій - слем

Кількість порцій: 4Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Вечеря

У більшості країн, які відзначають Різдво 25 грудня, а це практично вся Європа, це свято припадає на холодний зимовий день. Тому для європейців різдвяний напій має бути традиційно гарячий і зігріваючий. Проте в кожній країні приготування різдвяного напою має свої особливості. Наприклад, у Великобританії та Ірландії на Різдво п'ють глінтвейн, зварений з червоного вина або елю. У Шотландії різдвяним напоєм є соуенс. Ну а в Голландії дуже популярний напій слем, основою якого виступають молоко і спеції. І сьогодні ми вам і розповімо детально, як готується цей чудовий ароматний зимовий та зігріваючий напій.

Інгредієнти

Молоко

800 мл.

Гвоздика

6 бутонов

Цукор

100 г.

Кориця

2 палочки

Шафран

за смаком

Мускатний горіх

за смаком

Картопляний крохмаль

2 ст. л.

Етапи приготування

01

Всі спеції: шафран, гвоздику, мускатний горіх і корицю загорнути в марлю.

02

Молоко вилити в каструлю, туди ж покласти марлю зі спеціями і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння.

03

Потім слід томити молоко на повільному вогні хвилин 30, але щоб воно не збігло, потрібно періодично знімати його з вогню, коли воно піднімається до краю каструлі, а потім заново ставити його на вогонь, коли воно опускається.

04

У цей час крохмал розвести у воді.

05

Після чого додати в молоко цукор, трохи перемішати і ввести розведений крохмаль тонкою цівкою.

06

Ще близько 5 хвилин варити напій, а потім зняти каструлю з вогню і дістати марлю зі спеціями.

07

Потім розлити по келихах напій і подавати гарячим.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Гарячий молочний напій - слем – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua